“NAŠE SELO” – NOVI PROJEKAT NAŠE KOMPANIJE

Pokretanje razvoja poljoprivrede i obnova sela u Srbiji glavni su zadatak ovog najvećeg društveno odgovornog projekta.
Za početak projekta “Naše selo” odabrana su sela Dubočane i Mala Jasikova, u okolini Zaječara i tu odluku su njihovim žiteljima saopštili predsednik Delta Holdinga, Miroslav Mišković i gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Projektom je planirano unapređivanje nivoa poljoprivredne proizvodnje. U tome će im pomagati stručnjaci iz Delta Agrara sa savetima u oblasti zaštite, gajenja i izbora sorti voća, odabira rasa životinja i njihovom pravilnom uzgoju, kao i svim drugim poslovima od kojih zavisi uspeh poljoprivredne proizvodnje. Kako bi projekat učinila održivim, Delta Holding će garantovati otkup proizvedene robe, jer je plasman, kako kažu meštani, do sada predstavljao jedan od najvećih problema za proizvođače u ovom kraju.

Poboljšanje kulturnog i društvenog života u ovim selima predstavlja još jedan važan segment našeg projekta. Donacijom sredstava obnoviće se ustanove koje su važne za život celog sela, kao što su škola, dom kulture i dom zdravlja. Takođe, pomagaće im se i u organizaciji kulturnih i zabavnih događaja. Cilj je da se u što kraćem roku život u selima Dubočane i Mala Jasikova učini kvalitetnijim, za sadašnje meštane, i za one koji su ova sela napustili u potrazi za boljom budućnošću. Dugoročni cilj projekta je da ova naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i povratak dela odseljenog stanovništva, posebno mladih pojedinica i porodica.

Projekat „Naše selo“ pokrenut je uz punu podršku lokalne zajednice. Grad Zaječar ne samo da ohrabruje ulazak meštana u ovu akciju, već nagoveštava i svoje uključivanje i mogućnost širenja akcije na druga sela u ovom delu istočne Srbije. Za početak, lokalna zajednica obećala je rekonstrukciju puta do sela Mala Jasikova i Dubočane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *