Dan prvi u selu Ključ

20. maja Delta Holding svečano je obeležio početak realizacije projekta „Naše selo“ u selu Ključ kod Mionice.

Misija projekta, da kroz deljenje znanja o modernoj poljoprivredi i finansijsku podršku u saradnji sa Erste bankom omogući još bolje rezultate i povećanje prihoda od poljoprivredne proizvodnje i time poboljša kvalitet života na selu, realizovaće se po četvrti put u jednoj lokalnoj zajednici u Srbiji.

Nakon sedam godina i tri obnovljena sela (Bačko Novo selo, Dubočane i Mala Jasikova) u kojem je podržano više od 100 gazdinstava, kompanija Delta Holding uvidela je potencijal sela Ključ u Opštini Mionica kod Valjeva.

Dugoročni cilj projekta „Naše selo“ je da naselja dostignu nivo modernih evropskih sela kroz  unapređenje kvaliteta života u selima i povratak dela odseljenog stanovništva. U selu Ključ u projekat se do sada uključilo 20 gazdinstava.

Događaj u Ključu simbolično nazvan „Dan prvi“, okupio je meštane, članove uprave kompanija Delta Holding i Erste banke, kao i predstavnike lokalne samouprave. Okupljenima je predstavljen plan saradnje sa meštanima Ključa kroz projekat „Naše selo“, a gosti su imali priliku da se uvere da selo u području Lepeničke klisure krije nadarene pevače i igrače kroz nastupe etno pevačkog društva „Mione“ i KUD  „Vojvoda“ iz Mionice.

Kroz projekat „Naše selo“ Delta Holding stimuliše razvoj ovog dela Kolubarskog okruga, osnažujući individualna domaćinstva i lokalnu zajednicu Mionice. Osim razvoja poljoprivredne proizvodnje projektom je predviđen i razvoj društvenog života u selu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *