O projektu

Naše selo“ – naziv je za projekat Delta Holdinga, kojim Kompanija želi da pokrene razvoj poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji. Od 2018. do kraja 2021. godine projekat je uspešno realizovan u selima Dubočane i Mala Jasikova, u okolini Zaječara, dok se od 2022. godine projekat odvija u Bačkom Novom Selu u Vojvodini.

Delta će pomagati meštanima odabranih sela da značajno unaprede nivo poljoprivredne proizvodnje, kao i društvenog i kulturnog života u svom mestu i da ih dovedu na nivo kakav imaju sela u razvijenim delovima Evrope. Stručnjaci Delta Agrara savetovaće poljoprivrednike u zaštiti i gajenju voća, u izboru sorti voća i rasa životinja i njihovom pravilnom uzgoju, kao i svim drugim poslovima od kojih zavisi uspeh poljoprivredne proizvodnje. Kako bi projekat učinila održivim, Delta će garantovati otkup proizvedene robe, jer je plasman do sada predstavljao jedan od najvećih problema za proizvođače u ovom kraju.

Projektom je planirano i poboljšanje kulturnog i društvenog života u ovim selima i to donacijom sredstava za za obnovu ustanova koje su važne za život celog sela, kao što su škola, dom kulture, dom zdravlja, i za organizaciju kulturnih i zabavnih događaja. Cilj je da se u što kraćem roku život u odabranim selima učini kvalitetnijim, za sadašnje meštane, i za one koji su ova sela napustili u potrazi za boljom budućnošću. Dugoročni cilj projekta je da ova naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i da se u sela vrati deo odseljenog stanovništva, posebno mladih pojedinica i porodica.

Projekat „Naše selo“ pokrenut je uz punu podršku lokalnih zajednica – grada Zaječara, kao i opštine Bač, koje ne samo da ohrabruju ulazak meštana u ovaj projekat, već pružaju i punu podršku mogućnosti širenja akcije i na druga sela u ovim regionima Srbije.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [1.68 MB]

Download english version