Selo Ključ postalo deo projekta Naše selo

Početak 2024. godine projektu Naše selo doneo je novog učesnika – selo Ključ!

Selo Ključ pripada opštini Mionica i deo je Kolubarskog okruga. Prema zvaničnim informacijama, selo broji 341 stanovnika, a ima okvirno 63 gazdinstva, od kojih se njih 56 bavi stočarstvom – govedarstvom, ovčarstvom i živinarstvom, a manji broj voćarstvom (njih 5) i povrtarstvom (njih 2). Prema starosnoj strukturi, najveći broj čini radno sposobno stanovništvo. Selo ima osnovnu školu koju, u ovom trenutku, pohađa svega dvoje predškolaca i sedmoro dece u razredima od prvog do četvrtog.

Projektni tim Delta Holdinga i Delta Fondacije, zajedno sa timom Erste banke kao dugogodišnjim partnerom na projektu, održao je prvi sastanak sa svim poljoprivrednicima na kojem su meštani upoznati sa ciljevima projekta, kao i vidovima finansijske i edukativne pomoći i podrške koje projekat pruža u cilju osnaživanja poljoprivrednika na putu ka boljoj, efikasnijoj i modernijoj poljoprivrednoj proizvodnji.

2024. godine, projekat Naše selo ulazi u svoju šestu godinu realizacije, a selo Ključ predstavlja četvrto po redu selo u Srbiji u kojem se projekat odvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *