Izlet u Beogradu za đake Bačkog Novog Sela

U okviru projekta Naše selo, važan segment predstavlja i unapređenje društvenog i kulturnog života ljudi sa sela. Mogućnost da saznaju nešto novo i dožive neka nova iskustva, kako i sami ističu, za sve njih je od neprocenjivog značaja, a posebno za mališane koji tek upoznaju svet oko sebe.

U želji da im takvu priliku i pružimo, 28. septembar odvojili smo posebno za njih i odlučili da Osnovnoj školi ,,Moša Pijade’’ iz Bačkog Novog Sela upriličimo celodnevni izlet u Beogradu! 34 mališana, uzrasta od 7 do 15 godina, i 19 nastavnika i pomoćnih radnika taj dan imali su prilike da uživaju u našoj prestonici.

Muzej nauke i tehnike

Obišli su i naučili nešto novo u Muzeju nauke i tehnike, posetili su rezidenciju Kanadskog ambasadora i učestvovali u Dečijoj koloniji, upoznali se sa istorijom grada šetnjom kroz Kalemegdansku tvrđavu, Knez Mihailovu i Terazije a pred drugi deo dana odmorili se i okrepili na ručku koji je pripremio Hotel Indigo. Nakon toga zabavu su nastavili u Muzeju Iluzija i konačno završili svoju turu obilaskom velelepnog hrama Svetog Save.

Hram Svetog Save

Na naše zadovoljstvo, entuzijazam, radost i oduševljenje na svim licima, a posebno onih najmlađih, bili su prisutni celi dan. Njima ostaju lepe uspomene a na nama je da se potrudimo da i u budućnosti osluškujemo njihove želje i potrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *