Nova školska godina u renoviranoj školi

Delta promoviše važnost obrazovanja od najranijeg uzrasta i kroz projekat Naše selo pomaže i najmlađim stanovnicima sela. Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ u selu Dubočane prvi put se renovira posle 88 godina. Radovi na školi biće završeni najkasnije do 20. avgusta, pa će petnaest mališana novu školsku godinu započeti u obnovljenim učionicama.

Osnovnu školu ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ u selu Dubočane kod Zaječara pohađa 13 učenika od prvog do četvrtog razreda i 2 predškolca.

Škola je sagrađena sada već davne 1932. godine i od tada nije renovirana. To znači da ovih 15 mališana uči u istim učionicama u kojima su sedele njihove čukunbabe i čukundede.

Delta promoviše važnost obrazovanja od najranijeg uzrasta i kroz projekat Naše selo pomaže i najmlađim stanovnicima sela, pa je, nakon što je prošle godine renovirala školu u Maloj Jasikovi, odlučila i da škola u selu Dubočane, prvi put nakon 88 godina, dobije novi izgled.

Radovi na školi biće završeni najkasnije do 20. avgusta, pa će mališani novu školsku godinu započeti u objektu na kome će biti saniran krov, unutrašnji i spoljašnji zidovi, sređena stolarija, postavljeni novi podovi i zamenjene elektroinstalacije i školski nameštaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *